Bitmore

HOJ PARMAR - ALGEMEEN DIRECTEUR

“Het onboarding proces verliep erg soepel, mede door hun ‘casual’ manier van werken; daarnaast hebben de mensen bij Boozt24 altijd tijd voor je om te assisteren”, zo besluit Hoj.

Over Bitmore

Het Britse bedrijf Bitmore levert ‘feel good consumer tech’ die je leven aangenamer maakt en geproduceerd is met respect voor mens en milieu. Denk hierbij aan travel hubs, power packs, ‘oortjes’ en laadsnoertjes. Bitmore maakt zich bij alles wat het bedrijf doet sterk voor een duurzame toekomst. Om de daad bij het woord te voegen, heeft het bedrijf partnerschappen afgesloten met toonaangevende organisaties zoals B Corp, Climate Partners, Repreve en 1% for the Planet. “Ons streven is om een reeks hoogwaardige producten te produceren en daarbij niet te zorgen voor nog meer e-waste. En om deze producten op zo schoon mogelijke wijze te vervoeren naar onze magazijnen of direct naar de klant.” – Hoj Parmar, algemeen directeur van Bitmore.

Bitmore versterkt internationale groei met strategische nevenvestiging in Nederland na Brexit

Bitmore is een internationaal opererende onderneming, met management en marketing in Groot-Brittannië, productie in Azië en levering over geheel de wereld. Anders dan bij andere bedrijven in deze branche verkoopt Bitmore nauwelijks B2C, bijvoorbeeld via een webshop, maar B2B. Opgericht in 2012 met als multi-channel bedrijf, richt Bitmore zich sinds 2017 vrijwel volledig op de travel retail sector met haar duty free shops en luchtvaartmaatschappijen met verkoop aan boord tijdens de vlucht.

Om ook na de Brexit nog kostentechnisch interessant te kunnen blijven verkopen binnen de Europese Unie, heeft het bedrijf een nevenvestiging geopend in Nederland. Van daaruit worden de producten geproduceerd in Azië geleverd aan klanten binnen de EU, zonder extra rompslomp. De bevoorrading van Britse klanten verloopt nog steeds vanuit de hoofdvestiging in Groot-Brittannië, terwijl klanten buiten Groot-Brittannië respectievelijk de EU-landen worden bevoorraad direct vanuit het centrale magazijn in Hong Kong.

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

In de ‘feel good tech’-sector gaat veel geld om. Het is dan ook prettig als facturen voor hetgeen is geleverd snel worden betaald. Middels factoring beschik je als leverancier snel over een aanzienlijk deel van je geld en creëer je een goede cashflow. Het was voor Bitmore dan ook niet meer dan een logische stap om ook bij de opening van de Nederlandse vestiging voor bevoorrading van haar EU-klanten te kiezen voor factoring. Helaas besloot het bedrijf waar Bitmore de factoring had neergelegd zich terug te trekken uit deze markt, terwijl het bedrijf waarmee Bitmore daarna in zee ging een heel complexe manier van werken bleek te hebben, die totaal niet aansloot op de bedrijfsprocessen van Bitmore. De zoektocht naar een betere partner begon opnieuw.

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Via via kwam Bitmore terecht bij Boozt24. De persoonlijke benadering, de korte lijnen en een platform dat perfect aansluit op de financiële administratie van Bitmore maakten het heel gemakkelijk om te kiezen voor factoring via Boozt24. Nadat de overeenkomst was getekend, kostte het slechts een kleine twee weken om de financiële processen te koppelen. “Het onboarding proces verliep erg soepel, mede door hun ‘casual’ manier van werken; daarnaast hebben de mensen bij Boozt24 altijd tijd voor je om te assisteren”, zo besluit Hoj.

Het resultaat

Persoonlijke benadering van Bootz24 spreekt aan

Het Britse ‘Feel good consumer tech’ bedrijf Bitmore zag zich bij de Brexit genoodzaakt haar klanten binnen de Europese Unie anders te gaan bevoorraden, om niet te verzanden in een complex import- en exportverhaal. Vanwege de centrale ligging koos het bedrijf voor een warehousing-oplossing in het Oosten van Nederland. Vanwege het ‘cash intensive’ karakter van de bedrijfsactiviteiten werd gekozen voor factoring, om steeds over de benodigde financiële middelen te beschikken. Uiteindelijk kwam Bitmore terecht bij Boozt24 en was direct gecharmeerd van de persoonlijke, directe benadering. De onboarding was binnen twee weken geregeld. “We werken nu inmiddels goed een anderhalf jaar samen met Boozt24 en zijn erg te spreken over het bedrijf, het platform en in het bijzonder over de persoonlijke benadering” – Hoj Parmar, algemeen directeur van Bitmore.
Hoj Parmar
Algemeen directeur

Lees ook onze andere cases

Portretfoto-Chris-Lapperre-van-MSBVR-3
Groothandel
MSBVR

“Verkopen via agenten kost wel meer geld als personeel, maar ik ben ervan overtuigd dat mensen die voor zichzelf werken, gemotiveerder zijn, en dat werkt zich positief uit op de

Lees verder »
Portret-foto-michel-en-jasmijn
Groothandel
Kerna Luxury Stones

“Standaardzaken lopen geheel automatisch en alleen afwijkende zaken vragen wat aandacht, bijvoorbeeld een klant die betaalt zonder vermelding van het betalingskenmerk”

Lees verder »
Boozt24-logo